lunes, 28 de marzo de 2011

lluna plena i raquetes de neu


Ja en el post anterior parlàvem de les raquetes de neu.
La nit del dissabte dia 19 de març…nit de lluna plena amb una afegit especial: el perigeu de la lluna!!! Feia 18 anys que no teníem la lluna tant propera a la terra i fins l’any 2029 no podrem tornar a gaudir aquesta proximitat.
Normalment la tenim entre 405 mil i 385 mil kms...però en aquesta lluna plena, a tocar de l’estació de la primavera, la lluna es va col•locar a 356.600kms de la terra. I això implica veure una lluna molt més gran i un 30% més brillant. Per això vam decidir anar fins a Vall Ter i fer una sortida amb raquetes de neu. Vam pujar cap a la zona de les marmotes amb claror de dia per poder baixar amb claror de lluna!!
No és del tot científic però sí una creença popular molt arrelada que la lluna marca molts cicles: la menstruació, les marees i fins i tot les emocions!! I deu n’hi do el cúmul de sensacions que vam tenir al veure com la lluna, de manera accelerada ,sortia entre dos cims, amb un color ataronjat espectacular que va anar canviant a tons groguencs fins arribar a un color blanc intens quan ja era del tot fosc, que va il•luminar-nos tot el camí de baixada com un focus leds molt potent.
Si voleu gaudir de com el nostre país va sortir la nit de Sant Josep a fotografiar aquest satel•lit podeu anar a la web del 3/24

No hay comentarios:

Publicar un comentario