martes, 15 de noviembre de 2016

ARA SÍ RERAVERA 2016

A l 'anterior post hem tornat un any enrera, tot per explicar-vos com va comença la idea del RERAVERA.

Ara tenim ja el 2º RERAVERA, aquest any dedicat a la trasnhumància i als pastors.

...i un altre jorn per reinventar-nos, un altre novembre i un nou esclat de Reravera, les jornades de poesia i cançó dedicades al Parc Natural del Montseny. L’any passat va ser un homenatge a Josep Pijoan i Joan Maragall. Aquest any volem anar de ruta amb els pastors i els seus camins: Els camins de la Transhumància coneguts també com camins rals, carrerades, cabaneres, lligallos... Qui no té en el seu poble un carrer amb el nom de Carrer Carrerada?

Camins documentats ja en el segle XI i que, segons la llei, són bens de domini públic inalienables, imprescriptibles i inembargables però que, mica en mica, han anat quedant oblidats malgrat que a Catalunya hi ha prop de vint mil kilòmetres de camins ramaders dels quals més de tres mil  ja han estat mitjanament recuperats.

Prop de casa nostra tenim el camí dels Cingles de Bertí que forma part del gran camí ramader que uneix les muntanyes de la Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès i el camí ramader de la Marina, que entra al Vallès per dues zones del Montseny: la Calma i Sant Marçal, per a davallar cap a les pastures d’hivern de Samalús, Cànoves i Sant Antoni de Vilamajor.

Gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de La Garriga, l’entitat La Gatzara, l’Associació Agrària, restauradors i botiguers de la zona del Montseny podem tornar a oferir-vos uns actes destinats a recordar històries, situacions, vivències i  sobretot  reivindicar i posar el nostre granet de sorra, per a salvaguardar aquests històrics camins i el seu ric patrimoni cultural històric, arquitectònic, paisatgístic i ecològic.  Un patrimoni que, sens dubte, ens identifica i que no hem de deixar morir sota la incommensurable globalització.

Us adjuntem l'article que ens ha publicat el 9nou del Vallès Oriental: 




No hay comentarios:

Publicar un comentario